sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Johdanto

Tämän blogin perusidea on seuraava: käyn läpi Pitchfork-nettisivuston valitsemaa 2000-luvun parhaiden albumien listaa ja kirjoitan kuuntelemistani levyistä. Koko lista löytyy osoitteesta http://pitchfork.com/p2k/.

Koska teen tätä omaksikin viihteekseni, päätin etten vaivaudu metsästämään joka ikistä albumia kiven ja kannon takaa. Kirjoitan siis niistä levyistä, jotka löytyvät Spotifysta, jotka itse omistan tai jotka ovat muuten helposti saatavillani.

Lähtökohdat ovat seuraavat: Olen itse aktiivinen populaarimusiikin kuuntelija, mutta ainakin ennakkoon olettaisin makuni olevan melko valtavirtainen indie-nörttien raamattuna tunnettuun Pitchforkiin verrattuna. Osaltaan tämä blogi onkin löytöretkeilyä: olen täysin valmistautunut ihmettelemään nörttien makumieltymyksiä, kritisoimaankin niitä, mutta myös ilahtumaan, jos jokin itselleni tuntematon kiekko räjäyttääkin tajunnan.

Entuudestaan tuntemattomien levyjen kohdalla noudatan sitä periaatetta, että kuuntelen levyn aina kahdesti ja kirjoitan blogimerkinnän jälkimmäisen kuuntelun aikana. Tutuimmatkin levyt kuuntelen ainakin kirjoitustyön taustamusiikiksi. Teksteistä tulee tietysti käymään ilmi, mikä on entuudestaan suhteeni mihinkin levyyn. Tekstit eivät ole varsinaisia levyarvioita, vaan subjektiivisia mietelmiä, joiden tyyli ja sisältö saattaa vaihdella huomattavastikin puheena olevasta levystä riippuen.

Kunnianhimoinen toiveeni on, että kun lista on käyty läpi, tulee blogiarkisto muodostamaan eräänlaisen subjektiivisen katsauksen 2000-luvun popmusiikin ilmiöihin.

Kirjoitan näitä säännöllisen epäsäännöllisesti, en todellakaan päivittäin. Kommentointi vastaväitteitä myöten on luvallista ja suotavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti